Jorden runt med barn :)

Min nästa gästbloggare är min vän Malin, som just nu befinner sig på en Jorden runt resa med sin 17 månaders lilla Edgar och sin man 🙂 Jag är så himla avundsjuk på dem som sticker iväg 3 månader och reser jorden runt. Det är verkligen min dröm 🙂 Å nu inspireras jag ännu mer, av dem 😉 De har kombinerat föräldrarledigt och semester i 3 månader och reste iväg i slutet av september och kommer hem lagomt till jul 🙂

Denna årstiden är ju verkligen den tråkigaste årstiden på hela året oxå 😉 Så snacka om att välja rätt tid 🙂

 ”Jag och min man och vår 17 månaders son är just nu på en jordenrunt resa! Nyligen har vi vart på Hawaii, på den underbara ön Maui! Vi bestämde oss för att åka iväg på en tre månaders resa när vi fick Edgar, kan ju inte bli ett bättre tillfälle! Vi har rest en hel del jag och min man, men jag måste erkänna att det är lite annorlunda att resa med barn! Att packa var det svåraste, vad ska man ha med sig i 3 månader? Välling och en resevagn var det som vi har valt att ha med som extra, annars så kan man köpa allt på plats! Vår resa startade med en mellan landning i London sen vidare i 12 timmar till Los Angeles! Flygresan gick över all förväntan, Edgar sov mest av tiden, vi fick en hel rad för oss själva! Vi stannade i LA några dagar, sedan vidare till San Diego! Vi bodde i en condo på stranden som vi fick tag på genom www.vrbo.com! Måste säga att bo i eget hem istället för hotell är super när man reßer med barn! Mer plats för honom att springa omkring och kök att fixa mat + billigare än hotell, speciellt om man ska vara borta länge! San Diego var härligt, träffade vänner, var på Sea World och lekte på stranden. Edgar kom ganska snabbt in i tidskillnaden och verkligen älskade att vara på stranden!

Efter 10 dagar i Kalifornien åkte vi över till härliga Hawaii! Aloha paradise! Vi var i Honolulu första veckan där vi även där hade hyrt en condo nära Waikiki beach! Ännu mer tidskillnad, men jag tycker att det gick smidigt att komma in i det! Efter storstad som Honolulu åkte vi över till Maui som vi nu har varit på i över 3 veckor! Det har varit fantastiskt! Det är väldigt relaxed och härligt! Edgar har lekt på stranden och badat i havet varje dag och älskar det! Han har tom lärt sig att säga Hi och bye bye så gör han Hang loose tecknet! Vi möter andra familjer på stranden hela tiden som Edgar leker med! Mitt på dagen sover han, så mellan 12-14 solar, snorklar eller bara läser vi medans han ligger i skuggan!

Finns en massa äventyr att göra här, vi har varit på vandring upp för en vulkan, sett vattenfall och badat i den! Vi har med oss en bärsele som han älskar att sitta i som gör det lättare att göra äventyr! Det som varit lite svårt har varit maten. Dom ger sina barn alldeles för mycket sötsker här! Pannkaka med choklad på, fritterad kyckling och pomme osv! Men efter ett tag så vänjer man sig… Nu älskar Edgar pomme, macaronie & cheese och hotdog, hm vad hände med att jag ska aldrig låta mitt barn äta på Mc Donalds? 🙂 


Nu har de fortsatt sitt äventyr mot Korea, Singapore, Malaysia och Bali! Ska bli spännande att resa vidare samtidigt lite trist att lämna Maui!

Så har vi tur får ni läsa ett till ”jorden runt blogginlägg” om Malins härliga resa inom kort 🙂

 

Har du vart på en härlig resa med din familj som du vill dela med dig av? Vill du vara min gästbloggare? Hör gärna av dig till mig på; lina_g80@hotmail.com  Bara roligt om du vill dela med dig av dina erfarenheter 😉 Jag tror många blogg-läsare är super intresserade 🙂

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *