Bilresor med barn!

I helgen ska vi åka på en liten kort bilsemester hem till min familj hemma i Dalarna 🙂 Det ska bli jätteskoj att komma hem till Dalarna på blixtvisit och vi som sällan brukar åka bil, mer än när vi uträttar ärenden i stan eller åker till just Dalarna eller Västkusten på semester har inte utrustat bilen med så mycket saker som kan vara bra att ha när man åker långa streckor med bilen och har barn med sig 🙂

 

Såklart har vi en rejäl och bra bilbarnstol 🙂 Denna är från BRIO och den köpte vi i mars när Oscar bara var 9 månader, han växte ur sin lilla bilbarnstol ganska snabbt 😉 Så vi valde att köpa en rejäl direkt 🙂

När vi är ute och åker bil tar jag för vana att ta med mig massa små leksaker i handväskan, för ibland tröttnar han snabbt på leksakerna och även bara slänger ner dem på sidan om sig så jag inte når de 😉 Så det är bra att ha en uppsjö m saker 😉 Dock små saker, massa småbilar, figurer och nåra pekböcker brukar få hänga med 😉

Nåt som vi kanske borde inköpas är en leksakshållare;

Tänk så smart så har man alla sakerna samlade på ett ställe 🙂 Samt även när de behöver något att dricka 🙂

Jag brukar även ha med mig några musik CD´s så vi kan sjunga Oscars favorit sånger OM han skulle tröttna på bilresan 😉 Nu i helgen tänkte vi i alla fall förska tima hans lunch sovtider, så sover han förhoppningsvis 1,5-2h i bilen. Har vi tur, tar bilresan bara 2,5 h men om det är mycket trafik så kan det ta minst 3h….så vi får se helt enkelt 😉

Små mellis är ju alltid bra att ha med sig, såsom frukt, majskrokar, russin etc….. Det jobbiga är ju bara om det blir en massa smulor och man spiller / kladdar i bilen ?! 😉

Hur gör ni när ni ska åka bil? Gillar era barn att åka bil? DVD är ju en väldigt smart grej 🙂 Men än känns han kanske lite för liten för det?! Eller inte?!

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *