Gästbloggare; SÄFSEN :)

Ni vet att jag utlyste Gästbloggare för några veckor, om era reseäventyr med barn 😉 Jag har fått in flera reseberättelser, vilket glädjer mig mycket 🙂 Å så härliga resor ni har vart på 😉

Min första gästbloggare ut är Linda, en vän till mig 🙂 Vi känner varandra främst ifrån gymnasiet, då vi gick Europa programmet tillsammans i Västerås 😉 Men har hållit kontakten sen dess, jätte KUL 🙂 Linda har två små söta barn som är 5,5 år och snart 3 år och det är himla skoj och höra om deras resor då de oxå har rest väldigt mycket med barnen. Så det kommer fler gästbloggsinlägg från Linda, spana gärna in hennes blogg som är relativt nystartat  🙂

” Vi har varit i Säfsen 3 ggr nu, första gången en långhelg tors-sön och de 2 senaste gångerna 1 vecka. Kommer även att åka dit nu i januari…ungarna längtar redan! 🙂

Säfsen är en barnvänlig skidort ca 3 timmars bilresa från Stockholm. Det är ingen jättestor anläggning utan antalet backar är färre och det finns också färre branta backar. Passar således väldigt bra för familjer med mindre barn/nybörjare. Att privsnivån (framför allt stughyran) är ungefär hälften av vad man får betala på de större orterna bidrar ju också:)
Skidskola finns för barn från 3 år och vuxna. I likhet med andra orter finns grupp- och privatlektioner. För barn finns en barnbacka med knapp lift där det dagtid finns en bana utstakad och med diverse pinnat/hiner att passera. Filuris som är Säfsens maskot kommer ofta och hälsar på. Vi har nyttjat skidskolan 2 år i rad nu och upplever att instruktörerna är väldigt pedagogiska och bra även med de mindre barnen. Generellt sett tycker vi att personalen är mycket trevligare och mer avslappnade än på de större skidorterna som vi besökt. Detta beror säkert på att Säfsen inte är något håll-igång ställe utan att det är mest barnfamiljer som kommer dit och personer som vill ha det lite lugnare.
För de lite större barnen och alla andra finns det både ankarlift och sittlift att tillgå i anslutning till de andra backarna. Det finns även gott om spår att åka i skogen, ända från toppen!
Det vi uppskattar mycket är att barnen faktiskt kan åka i de lite längre backarna själva redan runt 5-års ålder då alla backar ‘slutar’ på samma stället och vi lätt kan hålla koll på dem även om vi sitter och fikar…..
I anslutning till backarna finns ett fik och en restaurang som serverar enklare mat såsom pannkakor, hambrugertallrikar samt alltid en soppa. Det finns matsäcksrum våningen under där det finns gott om barnstolar samt en micro för barnmat och annan matsäck. De har även varit smarta att ordna med diskho så att alla platskedar och haklappar kan enkelt diskas rena efter måltiden. Det finns även möjlighet att grilla korv i anslutning till barnbacken.
Säfsens stugby ligger ca 5 min bilfärd från backarna. Ungefär lika långt är det promenadvägen till längskidspåren som Säfsen är väldigt kända för. Inte sällan träffar man på andra Stockholmare som även de tränar för de olika Vasaloppen i Säfsens långs spår.
I stugbyn bor man i stugor med självhushåll som har allt man behöver. Det finns barnstolar och resesängar för de små. man behöver således inte boka detta separat, det har inte vi behövt göra iallafall. Det finns tvättmaskiner i en byggnad i området om det skulle behövas.
Områdets barnfavorit är givetvis en stor pulkabacke som är upplyst långt in på kvällarna. Där finns numer även mini snöskotrar som barn kan prova att åka på.
I huvudbyggnaden där receptionen ligger finns en restaurang som reserverar pizza och annan mat som är lite viltinspirerad. Det finns temaaftnar med separata barnbord. Pannkaksfrossa är det 2 kvällar varje vecka vill jag minnas.
I denna byggnad hålls after-ski varje dag och det funkar finfint med barn då lekrummet finns i anslutning samt att man kan spela på X-Box som också finns där.
Stugbyn har en egen lite affär där man kan fylla på mjölkförrådet och allt annat som kan behövas.
I anslutning till Säfsen ligger orten Fredriksberg där det finns livsmedelsbutik (med apoteksvaror), pizzeria och bensinmack.

Första gången vi var där var Noris bara 2 månader men det funkade ju bra det med:) Å nu längtar vi alla efter att få åka dit igen 😉  ”

Nora på skidor 😉

 

Är det någon mer av er som är sugen på att gästblogga hos mig? Hör av er bara 🙂 Maila in din reseberättelse / inlägg till mig på; lina_g80@hotmail.com

Jag lovar er massa roliga gästblogginlägg från andra barnfamiljer inom kort 🙂 Självklart länkar jag till din blogg oxå om du har någon 😉

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *