Flyga med barn!

Flyga med barn kan ju gå super bra men även vara super jobbigt ?! 😉

Jag bloggade ju lite kort om vår flygresa TILL Rhodos som gick som en dans på rosor 😉 Helt suveränt bra 🙂 Jag måste dock påpeka att det var en väldigt bra tid vi reste, kl 9.15 på morgonen lyfte vi och det gjorde ju att Oscar hade sin fm lur att vänta ombord 🙂

Efter han hade sovit så väntades lite bokläsning med mormor, käka lite russin och leka med massa andra småleksaker som jag hade med i väskan, samt tömma stolsfickan och läsa alla roliga broschyrer som låg där 😉

Leka m en tandborste och spana ut genom fönstret på den fantastiska utsikten tyckte han oxå var skoj 🙂 Vi fick plats 10 A & B ombord, vilket vi tyckte var toppen. En fönster plats är rätt viktigt när man reser med barn tror jag, så de kan spana ut genom fönstret. Oscar roades lång tid av att bara kolla ut genom fönstret 😉

Det är så härligt att flyga när det är fint flygväder och man kan se ut så mycket 🙂 Fantastiskt att flyga över den Grekiska övärlden 🙂  Flygplansmat tycker jag är ett måste när man flyger, det kostar ju en slant, men jag tycker faktiskt att det är värt det och framförallt nu när man reser med barn så behöver man mat, insåg jag igår när vi blev lite försenade…… Lunchen blev liksom inte av igår….bara massa onyttigt snacks iform av nötter, chips och choklad samt lite frukt, så när maten kom in igår ombord runt 17.30 tiden så var jag vrålhungrig och hade knappast orkat flygresan om jag inte åt mat 🙂 Så kunde även Oscar plocka lite och äta av maten, bröd, kex och det var super skoj o leka med bestickpaketet 😉

Hemresan gick inte lika smärtfritt  tyvärr…. Jag trodde han skulle somna när vi lyfte för han hade sprungit av sig på flygplatsen och han sov bara 45 min på transfer bussen vilket är alldeles för lite för en liten 14 månaders som dagslur. Men icke han somnade inte, man satt i alla fall helt still i dryga timmen och var liksom trött, men när de blev svalt ombord igen var det som han fick en ny kick och inte alls var trött 😉  Så då var det bara att aktivera med leksaker, böcker, tidningar, mat, snacks mm mm 😉 Som tur var hade vi en snäll ”pappa” bredvid oss som hade sina tvillingpojkar på 2,5 år som sov, så han tog fram sin Ipad och Oscar fick kolla på massa roliga djur, bilar, saker och trycka så det lät, så Oscar blev super nöjd 🙂 Så jag insåg, Ipad är kanske det man ska ha, eller är han så stor så det kanske är dax att inhandla en mini DVD att ha med på flyget så han kan kolla på filmer?!

Kollar era barn på filmer? När ska man börja visa de filmer egentligen? O är inte så intresserad av filmer och TV ännu…..men snart kanske?!

Så, det krävs massor av energi från föräldrar när man flyger 🙂 Sen  blev det lite dominoeffekten ombord oxå, börjar en unge skrika så skriker nästa, lite så var det, O blev lite smittad 😉 På vägen ner var han ju tyst som ett ljus men inte hela hemresan 😉 Men vad är 4h av en dag egentligen? Ingeting, man jag sitter och funderar över en långresa i vinter nånstans och oroar mig lite för det….hm…hur ska det gå då?! Ju större han blir destor svårare, när han inte har nån egen stol? Så vi får se hur vi gör? Men vi VILL ju 😉 Så vi får nog helt enkelt stå ut 😉

Spana också in

1 kommentar

  1. vilken underbar blogg, tur att jag hitta hit! Är gravid så i år blir det nog ingen resa men nästa år med den lille är förhoppningen! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *